در آستانه سالروز بمباران شهر میانه؛ خبر بمباران مدارس میانه در روزنامههای قدیمی+عکس
به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، سال ۱۳۶۵ شش سال از جنگ تحمیلی گذشته بود و بعد از عملیات موفقیت آمیز کربلای ۵ رادیو اسرائیل و رادیو عراق خبر از حمله قریب الوقوع هواپیماهای میراژ و سوخو و میگ به شهرهای ایران می دادند و تبلیغات گسترده رسانه ها برای ارعاب مردم و تخلیه شهرها و تضعیف روحیه مقاومت در پشت جبهه آغاز شده بود و در این میان یکی از شهرهایی که مورد تهدید واقع شد شهر میانه بود.
بعد از ظهر شنبه یازدهم بهمن ماه هواپیماهای دشمن بعثی دو نقطه از شهر میانه را بمباران کردند که محله های بمباران شده عبارت بودند از اطراف حمام بلور و روبروی ترمینال که همگی مناطق مسکونی بودند . این بمباران به شهادت و مجروح شدن چندین بی گناه انجامید و ۳۱ نفر از مردم عادی شهر که میان شان مادر و کودکی دو ساله که در آغوش هم جان داده بودند به چشم می خورد . ساعاتی بعد هنوز از وحشت و ترس و دلهره مردم کاسته نشده بود که شایعه حمله مجدد هواپیماهای جنگنده بعثی عراقی طوفانی از وحشت را دامن زد .
بمباران مدرسه زینبیه و ثارالله میانه
"ساعت ۱۰:۳۰ روز ۱۲ بهمن دبیرستان زینبیه بمباران می شود …"
این خبر به نقل از رادیو عراق و اسرائیل دهان به دهان می چرخید و تاثیر روانی حمله هوایی روز قبل و شهادت جمعی از همشهریان بی گناه و مظلوم و حالا خود شایعه یعنی بمباران دبیرستان دخترانه , مردم را به مقاومت بیشتر و گرفتن انتقام ترغیب می کند . دومین بمباران روز یکشنبه اولین روز دهه فجر روز دوازدهم بهمن ماه دقیقا ساعت ۱۰:۳۰ صبح اتفاق افتاد و این در حالی بود که آن روز تمام مدارس دخترانه و پسرانه خود را برای برگزاری جشن های دهه فجر انقلاب اسلامی آماده می کردند و علاوه بر آن از طرف بنیاد شهید انقلاب اسلامی نیز اعلام شده بود که پیکرهای مطهر شهدای بمباران روز قبل در این روز تشییع می گردد.
همزمان با بمباران دبیرستان زینبیه , دبستان ثارالله (فاطمه الزهرا) که هم مدرسه دخترانه و پسرانه بود مورد اصابت بمب های عراقی قرار می گیرد و ساختمان سپاه پاسداران که در نزدیکی دبیرستان زینبیه واقع بود به وسیله راکت تخریب گردید و شش نفر سپاهی از مدافعان حریم آسمان میانه که در پشت بام مشغول نصب تیر بار برای حراست از جان دانش آموزان بی گناه زینبیه آماده شده بودند به شهادت رسیدند این خود صفحه ای دیگر از تاریخ خون رنگ دفاع مقدس را نقش زد.
این شهدا مظلومانه رفتند ولی تاریخ همیشه برایشان سر تعظیم فرود خواهد آورد واین برگ نیز سندی شد برای آیندگان.
در این مجال نام ۳۸ شهید زینبیه و ثارالله را می آوریم:
اعظم اسلام زاده،اعظم یوسفی،افسانه ذوالقدری،انسیه بهکار،ایران قربانی،آذر عیسایی،جمیله قره داغی،راضیه محمدی،رباب رضا قلیزاده،رقیه ایمانی،رقیه بی باک،رقیه عبدالهی،رقیه محمودی،زهرا سقطچی،زهرا صالحی،ژیلا مشایخی،سوسن صالحی،سهیلا بکتاش،شهر بانو پور حسن،شهلا ثانی،شیدا سیدین،طاهره انصاری،طیبه حیدری،عذرا خلفی،عزیزه فتحی،فاطمه داودی،فاطمه یونسی اقدم،فرح خدابنده،فرحناز قره داغی،فروغ خدابنده،فروغ عباسی،فریبا تذاکری،فریده باقری گاوینه رودی،مریم حنیفه،ملکه حضرتی،منیر قره داغی،ناهید آقاجانی،نسرین شیخ السلامی
انعکاس خبر بمباران مدرسه زینبیه و ثارالله میانه در روزنامه های آن دوران از جمله کیهان در تصاویر قابل ملاحضه است: