مصاحبه با کاظم رجبی ؛ قهرمان دیروز ، سرپرست امروز وزنه برداري معلولان
معلوليت شايد براي کسي که به آن دچار مي شوند جهان زيباي پيش رو را به جهاني تاريک تبديل کند، اما شايد باورمان نشود همين افراد معلول، ميتوانند همه کارهايشان را خودشان انجام دهند و در عرصه ورزش بر قلههاي رفيع مسابقات جهاني و پارالمپيک قرار بگيرند و به جايگاهي برسند که به گفته خودشان بسياري از افراد سالم آرزوي رسيدن به آن را دارند.
براي فهميدن راز اين موفقيتها و لمس اين واقعيت از نزديك به اردوي تيم ملي وزنه برداري معلولان رفتيم که در اين سالها جزو سه تيم برتر جهان بوده و مدالهاي زيادي را براي ميهن اسلامي به ارمغان آورده اند.
متن کامل گفتوگوي خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) را با کاظم رجبی می خوانید :
** كاظم رجبي، قهرمان ديروز سرپرست امروز
اسطوره وزنه برداري سنگين وزن ايران در سالهاي نه چندان دور و کسي که قويترين مرد معلول جهان تا چهار سال پيش بود در سالهاي ورزشکارياش مدالهاي مهم زيادي را کسب کرد که مدال طلاي بازيهاي پاراالمپيك آتن 2004 و بازيهاي پاراالمپيک پكن 2008 ، پنج طلاي مسابقههاي جهاني 2002 مالزي، 2006 كره جنوبي، 2007 تايوان، 2010 مالزي و 2003 اسلواكي، دو مدال طلاي آسيايي 2005 و 2006 و مدال نقره 2010 بازيهاي پاراآسيايي گوانگجو بخشي از آنها است.
شروع ورزش
درابتدا که از معلوليتم مطلع شدم به استخر ميرفتم و در مدرسه تنيس روي ميز كار ميكردم و علاقه اي به بيرون رفتن نداشتم. پاهايم خيلي ضعيف بود، بنابراين پزشکان تاكيد كرده بودند كه به سمت ورزش بروم، اما خجالت مي كشيدم.
* سال 73 شروع ورزش
علاقهاي به ورزش نداشتم و بيشترميخواستم در خانه بمانم و کسي مرا در اين وضعيت نبيند، اما پدرم به زور مرا به باشگاه وورزش ميبرد.
*انگيزه بيشتر
درهمان سال در شهرستان ميانه بودم، که با پدرم به استقبال دو نفراز قهرمانان جانباز و معلول اين شهرستان حسن واحدي و اسدالله عظيمي که در مسابقات جهاني موفق شده بودند رفتم. آن روز در صحبتي که با آنها داشتم ،خيلي روحيه گرفتم و آنها مرا راهنمايي كردند كه به ورزش بپردازم.
* دوست نداشتم وارد اجتماع شوم
از همان ابتدا مانند برخي معلولان كه دوست ندارند وارد اجتماع شوند و كاملا گوشه گير هستند، من هم دوست نداشتم با ديگران ارتباط داشته باشم.
* نگاه ترحم آميز از هرچيزي بدتر بود
هميشه مسئولان و مردم نگاهي ترحم آميز به معلولان دارند و به معلولان به چشم يك مصرف كننده مينگرند که هيچ کاري نميتوانند انجام دهند.
در گذشته نگاهها به معلولان خيلي بد بود، اما اكنون پذيرفتهاند كه معلول انسان است و در كنار آنها زندگي ميكند.
* اين موفقيتها بخشي از تواناييهاي يک معلول
اکنون اين که توانستهام اين همه مدال کسب کنم و بارها وبارها پرچم پرافتخار ايران اسلامي را به اهتزازدر آورم صد البته لطف خدا بوده است و مديون لطف خداوند هستم. در کنار آن هم توانستهام تنها بخشي از تواناييهاي يک معلول را نشان دهم.
* انتظار از سازمان ها
از سازمان بهزيستي انتظار دارم كه بيشتربه معلولان كمك كند، به آنها راه را نشان دهند كه خودشان را پيدا كنند، اشتغالزايي كنند و بتوانند خودشان را نشان دهند. اكنون معلولان بسياري را ميشناسم كه با كاري كه انجام ميدهند چند نفرديگر را هم تامين مي کنند و تحت حمايت دارند، آيا نميشود اين نوع كار را به همه معلولان تعميم داد
* انتقاد از صندوق حمايت از قهرمانان
اين صندوق سالها است كه تاسيس شده، اما هنوز هم بين افراد معلول و سالم تبعيض قائل ميشود. در حقوق ماهيانهاي كه اين صندوق به قهرمانان ميدهد ، پولي كه به معلولان داده ميشود يك سوم افراد سالم است. مگر مدالهاي ما با مدالهاي آنها چه فرقي ميكند. اين صندوق به مدال آوران المپيك، جهاني و آسيايي افراد سالم حقوقي را برحسب امتياز بندي آنها در نظر ميگيرد، اما براي افراد معلول تنها به كساني حقوق ميدهد كه مدال پاراالمپيكي داشته باشند و به مدال آوران جهاني و آسيايي توجهي نمي کند.
*آماده سازي براي آيواز
چهار ماه پيش با 16 نفري که در اردوها بودند کارمان را شروع کرديم که اكنون به 14 نفررسيده اند. از اين ميان 10 نفر را به مسابقههاي جهاني «آيواز» در امارات ميبريم.
* هدف در مسابقات امارات
كسب سهميه المپيك هدف اصلي ما است، البته ميخواهيم كه وزنههاي خوبي بزنيم و نشان دهيم كه شرايطمان بهتر شده است.
* قهرمان دوره قبل
تيم ايران در دوره قبل از مسابقههاي «آيواز» 2007 در تايوان قهرمان شد. مسابقات آيواز مانند مسابقات المپيك است و هر چهار سال يك بار برگزار ميشود و تيمها با تمام توان خود ميآيند.
* پيشبيني از نتايج اين دوره
نميشود چيزي گفت، چون نميدانم چه تيمهايي به امارات بيايند، اما قطعا اولي و دومي براي ايران است.
* 55 كيلو كاهش وزن
كاظم رجبي كه سالهاي سال قويتر مرد معلول جهان بود، در دوران قهرمانياش وزن زيادي داشت، اما اكنون كه سرپرست تيم ملي است، 55 كيلوگرم وزن كم كرده و به کمتر از 85 كيلوگرم رسيده است.
*برگزاري اردوها بدون هيچ مشکلي
تاكنون هيچ مشكلي در برگزاري اردوها نداشتيم و همه آنها به بهترين شكل برگزار شدند. مليپوشان روز به روز آمادهتر شدند و فكر ميكنم در اردوي آخر به آمادگي كامل برسند.
**نظر سيامند رحمان ، قويترين مرد معلول جهان درباره ی کاظم رجبی
سيامند رحمان در اولين سفر برون مرزياش در مسابقههاي جهاني آمريكا قهرمان جهان شد و ركورد دسته سنگين وزن جهان را که در اختيار کاظم رجبي بود را شكست تا از اين پس لقب قويترين مرد معلول جهان را به خود اختصاص دهد. او در اين مسابقهها رکورد 230 كيلوگرم را به 270 كيلوگرم رساند.
او در مسابقات جهاني مالزي باز هم ركورد شكني كرد و 270 را به 285 كيلوگرم رساند تا به رکوردي دست نيافتني برسد.
رحمان در مدت 4 سال ورودش به عرصه ورزش توانسته است هشت بار ركورد جهان را در رده هاي سني جوانان و بزرگسالان جابجا کرده و به نام خود ثبت کند.
* رجبي الگوي من است
او كاظم رجبي را كه اكنون سرپرستي تيم را بر عهده دارد، الگوي خود ميداند و معتقد است كه رجبي هميشه بالاتر از رحمان است. او ميگويد: رجبي استاد من است و خيلي چيزها را به من ياد داده و مانند دو رفيق و دو برادر هستيم.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تيم ملي وزنه برداري معلولان ايران در حالي با تركيب 9 نفره درمسابقات جهاني معلولان "آيواز" در امارات شركت خواهد كرد كه در وزن 52ـ كيلوگرم يوسف يوسفي، 56ـ كيلوگرم امير جعفري، وزن 60 ـ كيلوگرم نادر مرادي، وزن 67.5 ـ كيلوگرم حمزه محمدي، وزن 75 ـ كيلوگرم روح الله رستمي، وزن 90ـ كيلوگرم حامد صلحيپور، وزن 82.5 ـ كيلوگرم مجيد فرزين و وزن 100 + كيلوگرم سيامند رحمان و منصور پور ميرزايي نفرات اعزامي هستند.
تصاویری از کاظم رجبی :
تصویر تیم ملی اعزامی به رقابتهای جهانی تحت سرپرستی کاظم رجبی
منبع:
www.vom.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=4741:1390-09-05-18-07-32&catid=1:1390-05-18-09-06-38&Itemid=19