- ارسال کننده: پیام قربانی تاریخ: ۹۲/۰۳/۰۵

به بهانه انتخابات,برای حل مشکلات و پیشرفت میانه

هر چهار سال یکبار انتخاباتی تحت عنوان شورای شهر و روستا و کمی بالاتر از آن انتخابات ریاست جمهوری برای تصمیم گیری های ملی برگزار میشود.فلسفه انتخابات چیست؟چه لزومی دارد که انتخابات با رای مستقیم مردم انجام گیرد؟

انتخابات وسیله و ابزاریست که مردم در امور مربوط به زندگی اجتماعی و تصمیم گیری های مربوط به نحوه زندگی شان مداخله کنند و با رای خود بر این امور تاثیر گذار باشند.

انتخابات یک امر حقوقی سیاسی است که فرد رای دهنده از میتواند با انتخاب نماینده در امور سیاسی جامعه خود شرکت کند و تاثیر گذار باشد و با انتخاب خود در جهت گیری ها و نحوه تصمیم گیری ها موثر باشد.

 

پنج عنصر بهمراه هم تشکیل دهنده انتخابات هستند:

1:- برگزار کنندگان ( دولت، احزاب و گروه‌هایی که نامزدها به آنان وابسته‌اند)

2- انتخاب شوندگان (نامزدهای انتخاباتی که احیاناً وابستگی گروهی دارند و در کنار ویژگیهای شخصی ممکن است سوابق مدیریتی و خدمتی هم داشته باشند)
3- انتخاب کنندگان(کسانی که برای واگذاری قدرت و انتقال آن به نامزدهای انتخاباتی وارد عرصه انتخابات می‌شوند) اینان واجد شرایط رای دادن هستند که ممکن است وابستگی جزئی یا گرایشی نسبت به احزاب و گروه‌ها یا نامزدها داشته باشند و برپایی این گرایش و میزان اطلاعاتی که از موضوع‌های سیاسی دارند، دست به انتخابات بزنند.
4- نظامهای انتخاباتی (متشکل از قوانینی که هر کشور برای برگزاری انتخابات وضع کرده و می‌تواند شامل سن واجدان حق رای دادن یا نحوه گزینش نامزدها برای ورود به عرصه انتخابات باشد)
5- فضای حاکم بر جامعه (موضوعهای سیاسی و فضای فرهنگی  اجتماعی حاکم در زمان انتخابات)
 
 
در انتخابات شورا ها الزامی وجود ندارد که شخص یا اشخاص منتخب حتما باید متخصص یا حتما تجربه ای مرتبط با شغل خود داشته باشد.تنوع تخصص ها و سلایق کاندیدا نشانگر تنوع سلایق مردم و در نتیجه وجود کسانی در داخل شورا به عنوان نماینده اقشار مختلف جامعه است که این همان فلسفه انتخابات است حضور تمامی سلایق  و افکار.
 
یک کاندید شورا بعد از اینکه در خود توانایی و قدرت خدمت به مردم را میابد باید با چند چیز اساسی را مد نظر داشته باشد.
1:برای رفع و تسهیل کدام نیاز مردم انتخاب شده است؟
2:برای رفع این نیازها به کدام ابزار و امکانات و شرایط نیازمند است؟
3:چگونه باید این ابزار ها و امکانات را با کمک مردم و مسئولین فراهم نمود؟
4:چگونه باید با مردم رابطه برقرار کنند و چه چیزها و کمک هایی را باید از مردم مطالبه نمایند.
5:آیا این توانایی را در خود میبیند تا مشکلات مردم را شناسایی و بدنبال امکانات و روشها برای رفع آن باشد؟
و...
 
بعد از شناسایی و تلاش برای رفع مشکلات میتوان از شهر ها و استان های دیگر برای بهبود زندگی شهری الگو برداری هایی انجام داد.بنده چندین مورد را که در شهر های دیگر دیدم و پسندیدم که این امکانات برای شهرم فراهم گردد را به اختصار مینویسم که امیدوارم  منتخبان انتخابات پیش رو اگر نظر مساعدی در این موارد داشته باشند این گزینه ها را  مد نظر داشته باشند تا با کمک خدا ,شهری رو به پیشرفت داشته باشیم متن این مطلب بهمراه نظرات دوستان به اطلاع تمامی اعضا منتخب دوره چهارم شورای شهر خواهد رسید.
 
البته میانه مشکلات بسیاری دارد که امیدواریم هر چه سریعتر با تدبیر و پیگیری اعضا جدید این دوره مرتفع گردد.
 

1:ایجاد ایستگاه ها و مکان های مشخص با امکانات از قبیل سایه بان و صندلی مناسب برای انتظار مسافر همچنین ایستادن و حرکت تاکسی ها و سرویس های حمل و نقل از ایستگاهها:بطوریکه در بین مسیر ها پیاده و سوار کردن مسافر ممنوع باشد.اینکار برای کنترل نظم شهر موثر خواهد بود.

2:ایجاد فضاهای سبز و اماکن تفریحی و فرهنگی مانند موزه ها و ساختمان نمایشگاهی دائمی و فروشگاههای فرهنگی برای گذراندن اوقات فراغت مردم همچنین ایجاد اماکن با ویژگی های فروشگاهی و تجاری در یک ساختمان در کنار یکدیگر.

3:نصب و تجهیز مکان های ذکر شده در مواد بالا به تابلو ها و بنرهایی که حاوی مفاهیم و دانستنی های عمومی و تربیتی و فرهنگی میباشند بطوریکه مقابل دید عابرین باشند که بسیاری از آموختنی ها را میتوان با این روش به مردم آموزش داد.

4:مکان هایی به عنوان کتاب خانه سیار در قسمت های مختلف شهر همچنین داخل اتوبوسها و قطارهی میانه ایجاد شود بطوریکه اعضا جامعه بتوانند از کتابهای موجود در کتابخانه استفاده نمایند حتی کتابها را بتوانند بهمراه خود برده و بعدا تحویل کتابخانه ها دهند.حتی مردم بتوانند کتابهایی که خوانده اند و استفاده نمیکنند را به این کتابخانه ها تحویل دهند تا افراد بیشتری از این کتاب ها مطالعه و استفاده  نمایند.

5:ایجاد مکانهایی برای نگهداری دوچرخه هایی که با بودجه شهرداری خریداری شده اند و روزانه از ساعت مشخصی تحویل مردم گردد و در پایان روز در همین مکانهای نگهداری از مردم تحویل گرفته شود.برای استفاده مردم میشود مقداری پول را به عنوان هزینه ثبت نام بهمراه مدارک شناسایی دریافت نمود تا اگر خسارتی به دوچرخه وارد شد قابل پیگیری باشد.برای کودکان هم مدارک والدین گرفته شود.اینکار برای بالا نگه داشتن سطح سلامتی جسمانی مردم موثر خواهد بود.

6:برنامه ریزی و ساخت پروژه هایی مانند ساخت خیابان ها و پل ها و مسیر های رو گذر و کنار گذر  و تصمیم گیری های صحیح برای مناسب سازی خیابان ها با اعمال قوانین ترافیکی مناسب برای افزایش ظرفیت حمل و نقل در خیابان ها ی شهر

7:برنامه ریزی برای ساخت یا ایجاد مکانهای با عنوان پارکینگ های طبقانی در نقاط مختلف شهر بطوریکه با انتقال ماشین های پارک شده در کنار خیابان ها بتوان هم ترافیک خیابان ها را کاهش داد و هم با روانتر شدن عبور و مرور ها در هزینه و وقت مردم صرفه جویی نمود.

8:زیبا سازی شهر که نقش بسزایی در نحوه زندگی و بهداشت روانی اعضا جامعه خواهد داشت با ایجاد فضاهای سبز و تجهیز پارک ها و میادین شهر به آبنما و رنگ آمیزی و نورپردازی مناسب در پاکسازی شهر قدم برداریم.

9:قرار دادن سطل زباله در در تمامی خیابانها و در سر تمامی کوچه ها در فواصل نزدیک بهم بطوریکه برای همه اعضا جامعه دفع زباله در سطل های مخصوص و تفکیک شده به یک امر عادی بدل گردد.با وجود سطل زباله دیگر کسی زباله ای بر روی زمین نخواهد انداخت و این امر تاثیر بزرگی را در پاکیزه نگه داشتن شهر خواهد داشت.

10:برگزاری مراسم مشترک اعضا شورا با مردم بصورت پرسش و پاسخ برای نظر خواهی از مردم و ارائه گزارش از نحوه عملکرد و موانع پیش رو و درخواست همکاری و کمک از مردم.با اینکار سطح دانش و آگاهی مردم نسبت به امورات شهر بالا تر میرود.

 

لینک مرتبط:   انتخابات چیست؟   

1
1