برخی از فعالیت های هنری استاد بهرام سارنگ
برخی از فعالیت های هنری استاد بهرام سارنگ
کنسرت با گروه های مختلف
● با گروه دلنــوازی در ایران ،چیـن ، کرواسـی ، ژاپن.
● با گروه درویــش در ایران، آلمـان، سوئـد ، انگلستـان ، اسپانیـا ، ژاپن ، کشورهای آسیای میانه و عربی.
● با گروه استاد محمد رضا لطـفی در آمــریکـا.
● با گروه استاد فرامرز پایــور در ایران، مالــزی.
● با گروه عشــا ق درایران ، کـره جنـوبی ، ژاپـن .
● با گروه خجـستـه در ایران ، هندوستـا ن.
● با گروه چکـــا د در لهستــان ، اتــریـش
جشنواره های جهـانی
● فستیوال واشو در ژاپن
● پیـری فستیوال در کره جنوبـی
● فستیوال غــزل در ما لـزی
● فستیوال ورشــو در لهستان
● فستیوال یوروسلاو در لهستان (۲۰۰۸)
آلبومهـای رسمی
● سرگشتـه (با آهنگسـازی استاد رضـا شفـیعیـان)
● شرح شـوق (با آهنگسازی مهرداد دلنوازی)
● درگاه جمال (با آهنگسازی مهرداد دلنوازی)
● حــال دل (با شعـر و آهنـگ مهـدی ستایشـگر)
● روح سنتـور (با تنظیم و همراهـی اسماعیل تهـرانی و پوری عناویان وهمکاری دانشگاه موسیقـی اوزاکـای ژاپن)
● پنهان در غبار (آثار جواد لشکری، تنظیم مانی جعفرزاده)
همکاری با موزه هاماماتسوی ژاپن برای تهیه کلیه سازهای ملی وبومی ایران بعنوان سر منشاء سازهای خاور میانه وخاور نزدیک، ،ِهمـراهـی در موسیقـی متـن تـئـاتر ژاپنی (Genji Mono Gatari) با سازها و آواز ایرانی که برای نخستین بـار رخ داده است، همکا ری با انجمن تبادل فرهنگی ایران و ژاپن (Nippon Iran Cultural Exchange) و برگزاری بیش از ۱۰۰ برنـا مه، کنسرت وسخنرانی برای شناساندن فرهنگ وهـنر ایران به مردم ژاپن و اجـرای بیش از ۴۰ قطعـه آواز وتصنیف ملـی و آذری برای واحد موسیقی رادیو وتلویزیون از دیگر تلاشـهـای بهرام سارنگ در زندگی هنـری اوست.
فعالیتهای بهرام سارنگ در ژاپن
از سال ۱۹۹۴ که برای نخستین بار بهرام سارنگ به همراه گروه موسیقی درویش در توکیو به اجرای برنامه پرداخت، تا کنون بیش از ۴۰ بار و بنا به دعوت مقامات کشوری و فرهنگی ژاپن به کشور آفتاب تابان سفر کرده است که برایند آن برگزاری بیش از ۱۰۰ کنسرت در موزهها و تالارهای نامی و کانونهای فرهنگیهنری ژاپن میباشد که در برخی از این برنامهها، اعضای خانوادهی امپراطوری ژاپن حضور داشتهاند.
اجرای موسیقی متن بزرگترین نمایشنامهی حماسی ژاپن بنام Genji Monogatari که بارها برروی صحنه رفته، به عهدهی بهرام سارنگ بوده است.
از دیگر تلاشهای او همکاری با موزهی ساز «هاماماتسو» در زمینهی فراهم کردن بیش از ۴۰ گونه از سازهای محلی و ملی از چهارگوشهی ایران است که در موزهی یاد شده بر برابر بازدیدکنندگان جهانی گذاشته شده و همچنین انتخاب و فرستادن سازهای بومی کشور ترکیه برای موزهی «هاماماتسو» را بهرام سارنگ به انجام رسانیده است.
همکاری با دانشگاه موسیقی «اوساکا» در زمینههای گوناگون، تلاش برای شناساندن سازهای ایرانی بویژه سنتور و تمبک، برگزاری سخنرانیهای فرهنگی هنری از دیگر تلاشهای او در این مدت میباشد.
سارنگ نه تنها به عنوان موسیقیدان و خواننده، بلکه به عنوان خوشنویس در میان فرهنگدوستان ژاپن شناخته میشود، استادش مرتضی عبدالرسولی دربارهی او نوشته است:
” گواهی میشود که فزرند عزیز نازنینم بهرام سارنگ سالهای متمادی با کمال عشق و علاقه و در نهایت ذوق و شوق باتمام و اکمال خط نستعلیق نزد این فقیر حقیر پرداخته و در آخر کار امر خط را بجایی رسانیدند که از استاد خود بمراتب زیباتر، پرقدرتتر، کاملتر به انجام رسانیده اند. بطوریکه بینندگان نوشتهها و خطوط جناب سارنگ را با نوشتهها و خطوط این فقیر یکی دانسته و تصور میکردند نوشتجات خطوط این فقیر است. بهرحال آرزومندم بمقتضای جوانی و قدرتمندی در اتمام امور هنری بحد مافوق التصور توفیق پیدا نمایند – ان شاالله
الحقیر الفقیر مرتضی عبدالرسولی – شهریور ۱۳۷۳″
بهرام در زمینه خوشنویسی با انجمن خوشنویسان اوساکا و برخی خوشنویسان نامدار ژاپن همکاری نزدیک دارد. روزنامه های ژاپن که فعالیتهای او را بارها به چاپ رسانیدهاند دربارهاش مینویسند:
«بهرام ستارهایست درخشان و هنرمندیست پرتوان از ایران، این کشور کهن با فرهنگی پربار که پس از ۱۳۰۰ سال پل شکستهی پیش روابط فرهنگی ایران و ژاپن، این دو کشور قرار گرفته در ابتدا و انتهای جاده ابریشم را بهم پیوند میدهد.»
ناگفته نماند که پشتیبان او آقای پروفسور هاجیمه سوزوکی، استاد تاریخ و بنیانگذار انجمن تبادل فرهنگی ایران و ژاپن و کارگردان بزرگترین و پرخرجترین مستند مشهور ۱۰ ساله جاده ابریشم شبکه NHK TV میباشد که همواره با دلسوزی و علاقه بی اندازه تا به امروز او را یاری کرده است.